پیوند ها
آمار بازدید سایت
متدهای اندازه گیری دبی سفره های آب زیر زمینی Q
فرمت فایل: docx
تعداد صفحات: 23
چکیده
مردم ما هر روز 1700 میلیارد لیتر آب مصرف می کنند. 97% آبهای کره زمین درون اقیانوسها است و 2% آن یخ زده است. ما آب مورد نیاز خود را از 1% باقیمانده تهیه میکنیم که از یکی از دو منبع زیر بدست می آید: سطح زمین (رودخانهها ، دریاچهها و نهرها) و یا از آبهای زیرزمینی. امروز حدود 117 میلیون نفر ، یعنی بیش از نیمی از جمعیت آمریکا متکی به آبهای زیرزمینی به عنوان منبع آب آشامیدنی هستند.
آبهای زیرزمینی به آبهایی گفته میشود که در لایههای آبدار و اشباع زیر زمین تجمع پیدا کردهاست. این آبها فقط حدود ۴ درصد از مجموعه آبهایی را که فعالانه در چرخه آب شناختی دخالت دارند، تشکیل میدهد. با این وجود حدود ۵۰ درصد جمعیت دنیا از نظر آب شرب متکی به همین آبهای زیرزمینی هستند به طور کلي، منابع آب زيرزميني نقش ويژه اي در تأمين نياز آبي يک منطقه دارند و لذا ارزيابي، شبيه سازي و مديريت آنها از اهميت بالايي برخوردار است.
تقسیم بندی سفرههای آب زیرزمینی:
سفرههای آزاد:
در سفرههای آزاد سطح ایستایی ، همان سطح فوقانی منطقه اشباع است. مقدار فشار در سطح ایستایی سفرههای آزاد برابر فشار اتمسفر است. سطح ایستایی بسته بهمقدار تغذیه یا تخلیه آن ، آزادانه نوسان میکند، زیرا لایه غیر قابل نفوذی در بالای ان قرار ندارد. حالت خاصی از سفرههای آزاد «سفرههای معلق» هستند. این سفرهها معمولا در داخل منطقه تهویه یا منطقه اشباع نشده خاک و در روی لایههای نفوذ ناپذیری که گسترش محدودی دارند، مثلا عدسیهای رسی ، تشکیل میشوند. از این سفرههای مقدار کمی آب و آن هم بطور موقت میتوان بدست آورد.
سفرههای تحت فشار:
سفرههای تحت فشار یا محصور یا آرتزین در محلی تشکیل میشود که آب زیرزمینی بوسیله لایهای نسبتا نفوذناپذیر از بالا محدود شود و در نتیجه تحت فشاری بیش از اتمسفر است. علت آنکه در سفرههای تحت فشار آب از محل خود بالاتر میآید آن است که محل تغذیه سفره ، یعنی منطقهای که از طریق آن آب سفره تامین میشود، در ارتفاعی بالاتر از سطح فوقانی منطقه اشباع در محل حفر چاه قرار دارد.
در سفرههای تحت فشار بهجای سطح ایستایی سطح پیرومتریک را در نظر میگیرند و آن عبارت از سطحی فرضی است که در هر منطقه با ارتفاع فشار هیدروستاتیک آب در سفره تحت فشار مطابقت دارد. به زبان سادهتر منظور سطحی است که اگر چاهی در هر نقطه از سفره تحت فشار حفر کنیم ارتفاع صعود یا فوران آب چاه را در آن نقطه نشان میدهد.
فهرست مطالب:
عنوان
چکیده
تقسیم بندی سفرههای آب زیرزمینی
سفرههای آزاد
سفرههای تحت فشار
منابع تغذيه
صورت های گوناگون آب در خاک
خصوصیات حرکت آب در لایه آب دار
روش های اندازه گیری دبی سفره های آب زیر زمینی
اهداف کلی آزمون پمپاژ
وسایل مورد نیاز برای آزمون پمپاژ
تجهیزات لازم برای آزمون پمپاژ
انواع آزمون پمپاژ
آزمايش پمپاژ با آبدهی متغیر
رفت
پیوسته
ناپیوسته
برگشت
آزمایش پمپاژ با آبدهی ثابت
اندازه گیری دبی
اندازه گیری دبی با خط کش جت
روش حجمی
روش کوپر - ژاکوب
آزمون پمپاژ در تک چاه
روش فلوتر یا جسم شناور
روش سقوط آزاد آب از لوله
روش جت یا اندازه گیری در لوله آبده افقی
اندازه گیری آبدهی به روش ردیابی
روشهای نوین اندازه گیری
منابع
پایان
فروشگاه آنلاین محصولات دانلودی
پشتیبانی خرید: 09337266852
مبلغ قابل پرداخت 7,000 تومان
برچسب های مهم